Archiveren, digitaliseren, inventariseren, bewerken

Digitale media opslag

Het goed en verstandig bewaren van uw digitale bestanden heeft nogal wat voeten in de aarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende zaken;

  • Moet ik mijn bestanden converteren naar een archiefformaat zoals PDF-a?
  • Hoe zorg ik dat de software om de bestanden te openen beschikbaar blijft?
  • Kan ik op een server opslaan of moet ik data ook op tapes bewaren?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de data beveiligd is tegen brand, inbraak, vandalisme, hacken, fouten van systeembeheerders etc.?
  • Wat zijn de kosten voor het beheren van het digitale archief?
  • Kan ik de verantwoordelijkheid voor het beheer overlaten aan de systeembeheerder?
  • Hoe snel kan ik bij mijn digitale archief als mijn eigen netwerk is gecrasht?

Voor de opslag van digitale media heeft VADA verschillende oplossingen.

Onze service

Opslag & Beheer

VADA biedt verschillende opslagmogelijkheden voor zowel dynamisch archief dat regelmatig wordt geraadpleegd als voor (semi-)statisch archief. Ook voor historische documenten en archieven met lange bewaartermijnen (langer dan twintig jaar) heeft VADA de perfecte oplossing.

Archiefbewaarplaats

Een Archiefbewaarplaats is bestemd voor de opslag van archief dat blijvend bewaard moet blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan historisch archief van gemeenten, dat tot het cultureel erfgoed van ons land behoort. Zoals u zult begrijpen moet een archiefplaats voldoen aan de hoogste wettelijke eisen. VADA Archieven neemt deze taak zeer serieus. In onze archiefbewaarplaats zijn uw documenten dan ook beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Onder meer de temperatuur en het vocht worden accuraat geregeld en de toetredende lucht wordt gezuiverd van temperatuur- en luchtvochtigheidverschillen.

Digitaliseren

Met een eigen scanafdeling zijn wij in staat om uw fysieke documenten zeer snel digitaal beschikbaar te stellen. Dit wordt ook wel scanning on demand genoemd. En ook voor het digitaliseren van grote hoeveelheden documenten kunt u bij ons terecht.

Archiefdozen

Wanneer u uw archief goed wilt bewaren, zult u gebruik moeten maken van (zuurvrije) archiefdozen. Bij VADA kunt u terecht voor archiefdozen voor zowel vernietigbare als historische archieven. De dozen zijn allen zeer gebruiksvriendelijk en zijn daarnaast honderd procent recyclebaar. Uiteraard worden deze dozen ook gebruikt wanneer u besluit uw archief naar onze archiefbewaarplaats over te brengen.

Menu
Home