Archiveren, digitaliseren, inventariseren, bewerken

Scanning On Demand

Onze ervaring is dat instellingen steeds meer digitaal (wensen te) werken. Ook de bestaande archieven dienen veelal digitaal aangeleverd te worden. Dit heeft meerdere voordelen zoals; snellere levertijden, lagere kosten voor de aanvragen, minder risico op beschadiging/verlies fysieke dossiers, directe opname digitale dossier in eigen document management systeem.

Het is echter niet nodig om uw gehele fysieke archief te (laten) digitaliseren. In plaats hiervan kunt u er ook voor kiezen om alleen dossiers te digitaliseren welke u werkelijk nodig heeft. Het gewenste dossier zal binnen zeer korte tijd beschikbaar zijn zodat uw wachttijd een stuk korter is als wanneer u het fysieke dossier uit het archief wilt hebben. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook bezorgkosten.

Via onze beveiligde webapplicatie (SSL certificaat) kunt u de gescande dossiers downloaden waarna de dossiers direct weer worden verwijderd van onze server.

Onze service

Opslag & Beheer

VADA biedt verschillende opslagmogelijkheden voor zowel dynamisch archief dat regelmatig wordt geraadpleegd als voor (semi-)statisch archief. Ook voor historische documenten en archieven met lange bewaartermijnen (langer dan twintig jaar) heeft VADA de perfecte oplossing.

Archiefbewaarplaats

Een Archiefbewaarplaats is bestemd voor de opslag van archief dat blijvend bewaard moet blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan historisch archief van gemeenten, dat tot het cultureel erfgoed van ons land behoort. Zoals u zult begrijpen moet een archiefplaats voldoen aan de hoogste wettelijke eisen. VADA Archieven neemt deze taak zeer serieus. In onze archiefbewaarplaats zijn uw documenten dan ook beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Onder meer de temperatuur en het vocht worden accuraat geregeld en de toetredende lucht wordt gezuiverd van temperatuur- en luchtvochtigheidverschillen.

Digitaliseren

Met een eigen scanafdeling zijn wij in staat om uw fysieke documenten zeer snel digitaal beschikbaar te stellen. Dit wordt ook wel scanning on demand genoemd. En ook voor het digitaliseren van grote hoeveelheden documenten kunt u bij ons terecht.

Archiefdozen

Wanneer u uw archief goed wilt bewaren, zult u gebruik moeten maken van (zuurvrije) archiefdozen. Bij VADA kunt u terecht voor archiefdozen voor zowel vernietigbare als historische archieven. De dozen zijn allen zeer gebruiksvriendelijk en zijn daarnaast honderd procent recyclebaar. Uiteraard worden deze dozen ook gebruikt wanneer u besluit uw archief naar onze archiefbewaarplaats over te brengen.

Menu
Home