Archiveren, digitaliseren, inventariseren, bewerken

VADA file box

  • 39x31x27 cm

Korte omschrijving

Archief dat zich bevindt in ordners, dossiermappen of hangmappen kan
eenvoudig in de door VADA ontwikkelde file box.

U kunt hierin gemakkelijk ordners (4-5 stuks) en andersoortige archiefbescheiden afleggen zonder dat deze uit de ordners of mappen genomen hoeven te worden. De archiefdozen zijn vervaardigd uit gerecycled karton en kunnen in één beweging worden opengeklapt zonder gebruik te maken van metalen klemmetjes.

Indien uw vernietigbare archief reeds in archiefdozen of verhuisdozen is verpakt
kunnen wij deze, indien in goede staat, uiteraard 1 op 1 innemen in ons archief. Daarnaast hebben wij ook de faciliteiten om (dynamische) hangdossiers los in te nemen.

Mocht u zelf specifieke wensen hebben betreffende archiefdozen of
verpakkingsmiddelen dan kunt u altijd contact met ons opnemen zodat wij met een passende oplossing kunnen komen.

Zie ook:

Onze service

Opslag & Beheer

VADA biedt verschillende opslagmogelijkheden voor zowel dynamisch archief dat regelmatig wordt geraadpleegd als voor (semi-)statisch archief. Ook voor historische documenten en archieven met lange bewaartermijnen (langer dan twintig jaar) heeft VADA de perfecte oplossing.

Archiefbewaarplaats

Een Archiefbewaarplaats is bestemd voor de opslag van archief dat blijvend bewaard moet blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan historisch archief van gemeenten, dat tot het cultureel erfgoed van ons land behoort. Zoals u zult begrijpen moet een archiefplaats voldoen aan de hoogste wettelijke eisen. VADA Archieven neemt deze taak zeer serieus. In onze archiefbewaarplaats zijn uw documenten dan ook beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Onder meer de temperatuur en het vocht worden accuraat geregeld en de toetredende lucht wordt gezuiverd van temperatuur- en luchtvochtigheidverschillen.

Digitaliseren

Met een eigen scanafdeling zijn wij in staat om uw fysieke documenten zeer snel digitaal beschikbaar te stellen. Dit wordt ook wel scanning on demand genoemd. En ook voor het digitaliseren van grote hoeveelheden documenten kunt u bij ons terecht.

Archiefdozen

Wanneer u uw archief goed wilt bewaren, zult u gebruik moeten maken van (zuurvrije) archiefdozen. Bij VADA kunt u terecht voor archiefdozen voor zowel vernietigbare als historische archieven. De dozen zijn allen zeer gebruiksvriendelijk en zijn daarnaast honderd procent recyclebaar. Uiteraard worden deze dozen ook gebruikt wanneer u besluit uw archief naar onze archiefbewaarplaats over te brengen.

Menu
Home